2013. június 1., szombat

A legendák hegye - 2008. május 22.

-->
Sziasztok!

Tegnap közel 32 kilométer megtétele közben átléptem Galícia határát. A Jóisten egész nap azzal szórakozott, hogy levetette velünk az esőkabátot, aztán jól eláztatott újra. De az én eszemen nem tudott túljárni, ugyanis már fel tudom venni úgy az esőkabátom, hogy rajtam is van meg nem is, így egyetlen mozdulattal tudok az időjárási viszonyokhoz alkalmazkodni.



Tegnap egészen elképesztő dolog történt velünk. Egy hotelnél álltunk meg egy csésze kávéra, amikor az épületből kiáramló portugál turisták elkaptak, és elkezdtek velünk vadul fotózkodni. Mintha legalább is az állatkertből kiszabadult majmok, vagy mondjuk, köztéri szoborcsoport lennénk. Egészen groteszk szitu volt. Nem hagytak leülni, állandóan felrángattak a székemről, belém karoltak, és bárgyún vigyorogtak a minket megörökítő kamerákba. És ez így ment vagy tíz percig, amíg el nem fogyott mind a 160 turista... :)


O'Cebreiro
Aztán este hatkor, a hatodik zivatar és a 600. méter megmászása után megérkeztünk a Legendák Hegyére, az O'Cebreiróra. Nagyon ki voltunk fulladva, és számítottunk rá, hogy későn érkezőként megint a hátsó udvarban vagy maximum egy pajtában kapunk egy töttyedt matracot. 


O'Cebreiro
Ehhez képest a leges-legjobb szálláshoz jutottunk, végre nem emeletes, hanem szimpla ágyakon alhattunk, az ágyak mellett konnektor, az alagsorban pedig mosó-szárítógép várt ránk. Az összes korán érkező pedig egy hetvenfős szobában kapott helyet emeletes ágyakon. Nem vagyok kárörvendő, de a saját helyzetemet nagyon élveztem.

Este vacsi közben találkoztunk egy olyan 60 év körüli nővel, akinek az orra be volt törve, az egész feje torzra volt duzzadva, és be volt lilulva. Hogy ne bántsuk meg, titokban csináltunk róla fotót úgy, hogy Filomival összehajoltunk a kamera felé, miközben Zoli a fejünk között őt fotózta makróban. Elég brutális a kép... Főleg, hogy félig belelógok idétlen vigyorral arcomon.

Aztán ma továbbindultunk, 20 kilométer után megálltunk TriaCastellaban, és most innen írok Nektek. Ma láttam kertitörpét, kiskutyát, szebbnél szebb hegyeket és egy csomó zarándokot.

A betegségem szinte teljesen elmúlt, valószínű, kiizzadtam a hegyekben.
Most megyek, mert várnak a netre.

Ölelek mindenkit:
Fruzsi, a bazári majom

Az előző részhez katt ide!

A következő részhez katt ide!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése