2013. január 13., vasárnap

Mutasd a mélyhűtőd, megmondom, ki vagy! - TIPP és blogajánló

Mik azok a pamut lábak és gyapjú fülek? Anyuka létedre még mindig nem tudod? Olvass tovább, és a poszt végére kiderül!
















Vannak anyukák, mint én is, akik hülye módon ragaszkodnak a melós dolgokhoz a gyereknevelésnél. A hozzátáplálásnál például ahhoz, hogy saját maguk készítette kaját adjanak a babájuknak. Ám bizony, ezt hívják úgy, hogy nehezített pálya (másnéven szívás). Mert egy akkora kisfiú például, mint Bence, már napi 2-szer eszik főzeléket, és ugyanennyiszer gyümölcspürét. És ezt mind-mind el kell készíteni...

Ám most itt a tuti tipp, amivel egy csomó időt megspórolhatunk!

Az ötletet  egy Írországba "szakadt" magyar lánynak és egyben anyukának, Dórinak köszönhetjük.

Készíts pürét nagyobb mennyiségben, és egy adagot tégy el üvegben, amit még frissen adhatsz a babának...

















...a többit pedig töltsd bele az IKEÁban kapható szilikon muffintartóba... 


 ...és suttyintsd be a mélyhűtőbe! Így nem feltétlenül kell mindig pürét készítened, hiszen elég, ha egy adagott kipattintasz a szilikonból, oszt sitty-sutty-kész a home made kaja.

(A képeket is Dóri készítette.)

Kisebb baba esetén, aki még nem eszik ilyen "óriási" adagokat, használhatsz szilikon jégkockatartót is. És persze ez nemcsak gyümölcspürére igaz, hanem párolt zöldségpürékre is. Aztán ha jó sok féle zöldség van lefagyasztva, akkor az okos anyuka minden nap más-más zöldségeket kombinál össze, így téve változatossá az étkezéseket.

Magam is fagyasztom a püréket, szilikon cucc hiányában AVENTes poharakban. Viszont ezekből nincs túl sok, ezért amint megfagytak a cuccok, kipattintom őket a poharakból, és fagyasztózacskókban teszem vissza a hűtőbe. Így másnap már újabb hammát tudok lefagyasztani.

Most pedig derüljön fény a bevezetőben felvezetett titokra!

Ha a kérdésben szereplő fura szóösszetételeket angolra fordítjuk, már meg is kapjuk Dóri blogjának a címét: Cotton feet and woolen ears (a keresőbe a cottonfeetandwoolenears.blogspot.hu url-t írd!). Bár Dóri a napokban fogott hozzá a blogoláshoz, máris érdemes "bekukkantani hozzá".



Leginkább DIY (DoItYorself - CsináldMagad) ötleteket ad, például ahhoz, hogy hogyan készítsünk egyedi babaruhát, lámpát a babaszobába, vagy egészséges ételeket és italokat. Mindezt igen kreatív és látványos formában. És nem utolsó sorban a blogon időről-időre feltűnik Dóri kisfia, a tündéri Rián is, aki szemmel láthatólag élvezi, hogy ilyen ügyes anyukája van. A blogot, (amelynek linkjét a jobb oldali sávban is megtalálhatjátok, mindenkinek szívből ajánlom. Azoknak is, akik nem értenek angolul, mert egyeztettem Dórival, és azt mondta, hogy kérésre nagyon szívesen megosztja az ötleteit magyarul is. Csak menjetek a blogjára, és írjátok meg neki jegyzetben!

Hajrá Dóri! Hajrá Mindenki!



Neked is van egy jó tipped a többi anyuka számára? Írd meg a giretfruzsi@gmail.com címre, hogy felkerülhessen ide!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése